Xixi Artist Clubhouse

Located in Xixi wetlands in west of central Hangzhou, the Xixi Artist Clubhouse is organized as a village structure with five building units, 800 m2 each as studio for artists & designers in Hangzhou. Each cluster relies on three Y-shaped volumes, one in six by six and two in three by three meters square frameless openings, creating panoramas view of surrounding wetland landscape in different directions. Contrast to cubic outside geometric volume of building, twisting fiberglass installation redefines internal spaces. Walls, floors, and ceilings are integrated in continues surface, refers to different program.

Site plan
The six meter tall structure is in concrete, while two smaller sections in steel structure introduce translucent white PC panels as cladding to diffuse direct sunlight. During dark night, one could see a group of beautiful lanterns floating on the water of wild wetland horizon.

Description by architects

Media

12 photos and 4 drawings

Building Activity

  • Nadezhda Nikolova
    Nadezhda Nikolova updated, added a digital reference, updated 16 media and uploaded 16 media
    Xixi Artist Clubhouse Xixi Artist Clubhouse Xixi Artist Clubhouse Xixi Artist Clubhouse Xixi Artist Clubhouse Xixi Artist Clubhouse Xixi Artist Clubhouse Xixi Artist Clubhouse Xixi Artist Clubhouse Xixi Artist Clubhouse Xixi Artist Clubhouse Xixi Artist Clubhouse Xixi Artist Clubhouse Xixi Artist Clubhouse Xixi Artist Clubhouse Xixi Artist Clubhouse
    about 3 years ago via OpenBuildings.com