Writer's Studio

This Writer’s studio is all channeled through a design aesthetic that calls for a purely sculptural composition, and perfect detailing that conceals all methods of construction behind elegant material and surfaces. Although the structure is essentially a simple rectangular box, open, cantilevered glass corners and the highly nuanced position of windows gives an expansive feeling of being in the woods.

The interior design studio uses a reduced palette with walnut in varied forms and finishes and local black state. Abstract in its elements, a rain shower next to the full height of frameless glass is just like being outside. The sink is custom designed with a slatted surface bringing water to a recessed drain, so no piping is visible. The fireplace is both the heart and the visual center, anchoring the asymmetrical composition. For a desk and table we used folded tringular planes that play against the orthogonal nature of the architecture. 
From the architects 

Media

4 photos