WM Media Center Schladming
The appearance of the new Public relation center for the Skiing World Championship 2013 is essentially affected by its polygonal casing made out of a semitransparent glass cladding, which covers the building as a second façade. It resembles a natural grown crystal. Singular incisions accentuate the volume and emphasize the entrance and the roof terrace. With its concise form the building appears as a landmark and a sculptural element in the landscape. In front of the entrance there is a generous plaza, that defines a new meeting place in the village. Close to the main entrance there are stairs and ramps, that prolongate down the hill between the building and the river and create another plaza on the level of the foyer and the main hall. This hall can be extended wit a tent construction. The plaza can also be used for open air events or just for meeting and launging. The three storey building is pushed into the hillside, which declines from south to north so that only two storeys are visible from the street level. Because of this the building adapts to the landscape. The finishing part of the skiing world championship 2013 is 300 meters far and can be seen from the roof terrace. The central element of the building is the main hall with 1400 squar meters and a small hall with 300 square meters. The public relation center is designed as a green building. It is a structure of high flexability which is the precondition for sustainable useability.

Media

9 photos

Building Activity

  • OpenBuildings
    OpenBuildings added a digital reference
    about 5 years ago via OpenBuildings.com
  • added a digital reference
    about 5 years ago via OpenBuildings.com