Wiroa Station Wine Cellar

The building is a simple viewing platform, and wine tasting room for the use of residents of a small beach side development in the far north of New Zealand.

Restricted to 25m2 due to local planning regulations, and set in to the hill side to reduce the presence on the skyline, this simple building forms a calm backdrop to the scenery, intended to enhance the enjoyment of the environment, and wine tasting.

Utilising the local vernacular of wartime coastal bunkers, the concrete wine cellar opens into a broad wedge to allow a stunning elevated vista of the Bay of Islands.

Description from architects.

Media

14 photos

Building Activity

  • Kiril Pavlov
    Kiril Pavlov added a digital reference, updated 14 media, uploaded 14 media and updated
    Wiroa Station Wine Cellar Wiroa Station Wine Cellar Wiroa Station Wine Cellar Wiroa Station Wine Cellar Wiroa Station Wine Cellar Wiroa Station Wine Cellar Wiroa Station Wine Cellar Wiroa Station Wine Cellar Wiroa Station Wine Cellar Wiroa Station Wine Cellar Wiroa Station Wine Cellar Wiroa Station Wine Cellar Wiroa Station Wine Cellar Wiroa Station Wine Cellar
    about 4 years ago via OpenBuildings.com