Walden Studios

A concrete barn in scenic Sonoma County is completely transformed by inserting a new building inside its heavy walls. The new structure uses frameless glass walls to create light-filled interior spaces, while large cuts in the existing walls frame views of the surrounding vineyards. The mixed-use building accommodates work/live units, arts-related offices and other leased spaces. A new plinth, raised above the floodplain of the Russian River, grounds the building and provides panoramic views over the landscape. Outdoor gardens on the arms of this plinth extend like piers into a sea of vineyards.

Description from the architects

Media

16 photos

Building Activity

  • tjdrafter
    tjdrafter commented
    I love your designs! Do you need a great drafter? Millvalleydrafting.com
    about 5 years ago via Mobile
  • Georgi Sokolov
    Georgi Sokolov updated 86 media, updated, added a digital reference and removed 5 media
    about 6 years ago via OpenBuildings.com