Vilhelmsro School

A pristine undulating hillside serves as the backdrop for the future Vilhelmsro school and its outdoor activities. The sloping landscape and the building’s sloping roofs merge into one continuous experience no matter if one is inside, outside, on the ground floor or walking across its green roofs. The surrounding landscape does not only serve as an aesthetic backdrop, but is also integral to the school’s curriculum which focuses on nature and sustainability. Formed as sloping landscaped bands, the building merges with the surrounding nature and allows daylight to stream into all of the school’s class rooms.

Description from the architects

Media

24 photos

Building Activity

  • Katerina Vaseva
    Katerina Vaseva updated 97 media, updated and removed a digital reference
    about 3 years ago via OpenBuildings.com
  • Joana Lazarova
    Joana Lazarova updated
    about 5 years ago via OpenBuildings.com