Vale de Abelha House
Located in a small village in the Portuguese North West border, the project arises from the necessity of expansion of a preexisting old housing structure, with typical and vernacular identity, and adaptation to new constructive and spatial requirements. The preexisting structure – Ground floor and fist floor levels – ‘hosts’ the private housing program, rooms and bathrooms, which in the constructive issue, sought to recover some of the traditional construction techniques, keeping as well the humble architecture language. The new expansion volume, receives the social housing program – living rooms, kitchen and transition spaces – takes on to an contemporary language that searches for the better landscape framework, connected with the efficient sunlight orientation, that creates an fine relation between interior & exterior space. The option for the wood and noble material facade, contributes to the low visual impact and good integration to surrounding atmosphere.

Description by ArchDaily

Media

20 photos

Building Activity

  • Nadezhda Nikolova
    Nadezhda Nikolova updated, updated a digital reference, added a digital reference, updated 20 media and uploaded 20 media
    Vale de Abelha House Vale de Abelha House Vale de Abelha House Vale de Abelha House Vale de Abelha House Vale de Abelha House Vale de Abelha House Vale de Abelha House Vale de Abelha House Vale de Abelha House Vale de Abelha House Vale de Abelha House Vale de Abelha House Vale de Abelha House Vale de Abelha House Vale de Abelha House Vale de Abelha House Vale de Abelha House Vale de Abelha House Vale de Abelha House
    about 4 years ago via OpenBuildings.com