Town house EM

By a set of subtle surfaces, the front facade is struggling to blend into the template of the street. It balances between integrating and standing out. Inside a continuous open space made of large and generous rooms, connected to each other by some unexpected views creates a compressed urban-like space.

A “canyon” of light allows to create a dinstinction between the living spaces and the bedrooms while extending itself to the ground floor through a void which receives the staircase.

The traditional spaces of a house are put together here into a single organic space with raw finishing such as a concrete grid on the ceiling and the prominent interior brick wall.

A difference of level on the ground floor creates a smooth transition between the street and the back of the house which is ended with a longitudinal garden.

Through precise openings and a terrace in extension of the living room, the boundaries between inside and outside in this townhouse are fading.

Description from architects

Media

13 photos and 7 drawings

Building Activity

  • Georgi Sokolov
    Georgi Sokolov added 2 digital references, updated 49 media, uploaded 19 media and updated
    Town house EM Town house EM Town house EM Town house EM Town house EM Town house EM Town house EM Town house EM Town house EM Town house EM Town house EM Town house EM Town house EM Town house EM Town house EM Town house EM Town house EM Town house EM Town house EM
    about 4 years ago via OpenBuildings.com