The Villa K
The Villa K was designed with a true respect towards its landscape. The land, a long North-South stripe of rocks and sand, with a slope on both sides, gentle to the south and steep to the west, creates a strong matrix for the project. After reaching the main level located on top of an outdoor stairway, a black infinity pool brings the sight far south. Crossing the pool, in a not-entirely orthogonal angle, the house lies, single storey building protected from the sun by a cantilevered pergola made of iron and raw cedar wood, surprisingly wide open onto the scenery. The simplicity of the design enables to experience a very intimate relationship to Morocco : endless wheat fields, sheep grazing peacefully, a wadi twisting among the centennial olive trees by a not-so-far oa...

Media

9 photos and 3 drawings