The Tastings Room

A restaurant in Singapore combines crafted black volumes with two layers of industrial aesthetics.

‘At The Tastings Room, exposed ceilings and concrete screed floor juxtapose and merge opposing aesthetics of being sophisticated yet affordable,’ says architect Kevin Lim of Studio SKLIM.

Glossy silver bulb lamps hang low from the open ceiling, while black volumes form a giant ‘U’ shaped counter. Spanning 137-sq-m, the shop is divided into three spaces: the wine area, the bistro and a centrally-located bar which connects and serves the two.

The wine cellar was inspired by aristocracy in Renaissance Europe who collected samples from geology, biology, natural history and art. The cellar contains a collection of new and old wine, with accessories like decanters and glasses throughout.

‘The juxtaposition of these articles on a curved shelf makes cataloging and indexing more visually legible, encouraging easier comparisons, experimentation and sampling of the wines,’ Lim says.

 

Media

6 photos

Building Activity

  • Ricardo Lopes
    Ricardo Lopes updated
    about 3 years ago via OpenBuildings.com
  • Kiril Pavlov
    Kiril Pavlov updated a digital reference, added a digital reference, updated 6 media, uploaded 6 media and updated
    The Tastings Room The Tastings Room The Tastings Room The Tastings Room The Tastings Room The Tastings Room
    about 5 years ago via OpenBuildings.com