The Hole House

This is a semi-detached house with layered histories. The original house itself consists of its’ back portion built in the 60s, and the front part 80s. The current owner has decided to demolish the front but retain the original back portion.

Our new addition to the front then reads as a contemporary block that is juxtaposed and linked to the old. And to differentiate this chasm in time, we gave it a markedly different treatment. The new volume is completely constructed in concrete and retains its grand monolithic form. On the façade, openings of various sizes are freely punctured, animating the surface. But it’s more than just visual play; these openings react to the different functions behind them. The new master bedroom has large full height windows, whilst the bathroom is sprinkled with various smaller openings, modulating views and privacy.

Description by architects

 

Media

9 photos

Building Activity

  • Nadezhda Nikolova
    Nadezhda Nikolova updated, added a digital reference, updated 9 media and uploaded 9 media
    The Hole House The Hole House The Hole House The Hole House The Hole House The Hole House The Hole House The Hole House The Hole House
    about 5 years ago via OpenBuildings.com