Tea House
Architects Swatt | Miers have suspended three glass pavilions over the edge of a valley in northern California. Located in the grounds of the client’s home, the three Tea Houses were designed to provide quiet, contemplative spaces that are free from the distractions of television, internet, telephone and even music. The largest of the three pavilions provides a workspace that can also be used for hosting small parties, while the second is for sleeping and the third was conceived as a meditative space for a single person. Overhanging trees shade the transparent glass walls, which are held in place by horizontal steel joists and vertical concrete cores. A bathroom bridges the largest of the two rooms and underfloor heating keeps each space warm. We’ve previously featured a music recital room inspired by a Japanese tea house and a meditation hut with a v-shaped roof.

Description by Dezeen

Media

10 photos

Building Activity

  • Joshua mcgowan
    Joshua mcgowan commented
    well i really like the space value and concept
    about 5 years ago via Mobile
  • improversandco
    improversandco commented
    Really love it!
    about 5 years ago via Mobile
  • renato@notare.it
    renato@notare.it commented
    Very nice
    about 5 years ago via Mobile
  • Nadezhda Nikolova
    Nadezhda Nikolova updated, updated a digital reference, added a digital reference, updated 10 media and uploaded 10 media
    Tea Houses Tea Houses Tea Houses Tea Houses Tea Houses Tea Houses Tea Houses Tea Houses Tea Houses Tea Houses
    about 5 years ago via OpenBuildings.com