Taastrup Theatre
The renovation of Taastrup Theatre consists of a new facade which decorates the existing concrete building from the 1970’s. The new façade has expanded the indoor areas creating a new entrance and foyer zone and better access to the performance chamber. The façade consists of poly carbonate prisms which vary in a pattern of transparent, translucent and closed elements. The irregular shape of the prisms and the variance of translucency give the façade a unique, spectacular look. The inner functions of the theatre have also been upgraded. All public functions as toilets, bar and ticketing as well as administration facilities are now placed on the ground floor level. The café has also been moved from the current location in the basement to the ground floor level. The performance chamber can be opened up by a series of gates creating a connection to the new foyer area. The gates can be opened or closed depending on theatre arrangements. The gates provide a variety of stage configurations and liberate the performance chamber’s perimeter. Because of the new transparent façade Taastrup Theatre is visually connected to the outside public space, Kjeld Abells Plads. Hereby the theatre has a new special dimension and range of possibilities for involvement and exposure. Kjeld Abells Plads has become the new stage of the city of Taastrup. Furthermore the renovation has reached a sustainable result because it turned out to be necessary to wrap the existing building with a new insulating façade. The building has hereby been upgraded to the current energy requirements and has a significant sustainable profile in terms of energy use.

Media

19 photos

Building Activity

  • OpenBuildings
    OpenBuildings added a digital reference
    about 5 years ago via OpenBuildings.com
  • added a digital reference
    about 5 years ago via OpenBuildings.com