Swift Headquarters

Headquarters building located in La Hulpe on the outskirts of Brussels,. Preliminary implementation studies suggested carving a space in the park, prompting construction at the highest point of the periphery to ensure its seamless integration into the landscape. With this same consideration in mind, the building was developed horizontally, with three floors above ground and two below. The structure consists of two wings linked by a central space, a transparent roofed atrium which becomes a central balcony over the forest, with a double skin of glass which both lightens and interrupts the rhythm of the fa├žade. The programme includes highly secured technical rooms for the most sophisticated financial transactions computer systems in the world.

Media

13 photos
  • 0 media more

Building Activity

  • vanessa colliga
    vanessa colliga updated 77 media, uploaded 13 media and updated
    _Headquarters_LaHulpe_Belgium_Ricardo_Bofill_Taller_Arquitectura_01.jpg _Headquarters_LaHulpe_Belgium_Ricardo_Bofill_Taller_Arquitectura_02.jpg _Headquarters_LaHulpe_Belgium_Ricardo_Bofill_Taller_Arquitectura_03.jpg _Headquarters_LaHulpe_Belgium_Ricardo_Bofill_Taller_Arquitectura_06.jpg _Headquarters_LaHulpe_Belgium_Ricardo_Bofill_Taller_Arquitectura_08.jpg _Headquarters_LaHulpe_Belgium_Ricardo_Bofill_Taller_Arquitectura_09.jpg _Headquarters_LaHulpe_Belgium_Ricardo_Bofill_Taller_Arquitectura_12.jpg _Headquarters_LaHulpe_Belgium_Ricardo_Bofill_Taller_Arquitectura_14.jpg _Headquarters_LaHulpe_Belgium_Ricardo_Bofill_Taller_Arquitectura_18.jpg da principal fragmento.jpg je 02 SWIFT.jpg _Headquarters_LaHulpe_Belgium_Ricardo_Bofill_Taller_Arquitectura_02b.jpg _Headquarters_LaHulpe_Belgium_Ricardo_Bofill_Taller_Arquitectura_02c.jpg
    about 4 years ago via OpenBuildings.com