Studio East

This temporary pavilion hosted Studio East Dining by restaurateurs Bistrotheque during summer 2010. It was built on top of a 35m high multi storey car park within the live construction site of Westfield Stratford City development, and provided elevated views across London's 2012 Olympic site.

Its translucent form contained a large dining room, made up from a cluster of interlocking timber-lined spaces, which related to key rooftop views and allowed up to 140 guests to be connected in a communal dining experience.

The project was designed and built within ten weeks from initial briefing to opening night. With a fast build with a life span of only three weeks, the 800m2 lightweight structure was constructed with hired materials borrowed from the existing construction site including: scaffolding boards; scaffolding poles and an industrial grade heat retractable polyethylene roof membrane. All building materials were selected for their ability to be 100% recycled following closure of the restaurant.

Description by architects

Media

11 photos

Building Activity

  • Nadezhda Nikolova
    Nadezhda Nikolova removed 9 media, updated, updated 27 media and uploaded 11 media
    Studio East Studio East Studio East Studio East Studio East Studio East Studio East Studio East Studio East Studio East Studio East
    about 5 years ago via OpenBuildings.com
  • Rosen Zahariev
    Rosen Zahariev updated 47 media, updated a digital reference and added a digital reference
    about 5 years ago via OpenBuildings.com
  • Antonina Ilieva
    Antonina Ilieva updated a digital reference
    about 5 years ago via OpenBuildings.com