Stone Museum
The project aims to retrieve the three stone-based traditional Japanese storages that were built long ago in the Ashino region of Nasu-city, Tochigi Province. The new program of Stone Museum aims for a revival of the space based on introduction of new passage ways that would all together create spatial unification between the inside spaces and their immediate environment. The passage ways are built out of two types of "soft" walls. One type provides softness by making a series of stone slats (louver). In such way, this project was an extended research of the Venice Biennale 95 Japanese Pavilion. Stone is typically a heavy source that involves a challenge in processing. However, a sense of lightness, ambiguity and softness can be gained by de-solidifying the material by series of slats. The second type provides a softness by punching numerous small openings in a stone-mounted wall. A hardness can be reduced by hollowing portions of the solid wall. This composes a system of site boundary ambiguity and the spreading of light that divides into infinite particles.

Media

7 photos

Building Activity

  • Nadezhda Nikolova
    Nadezhda Nikolova updated 35 media, updated, uploaded 7 media, updated a digital reference and added a digital reference
    Stone Museum Stone Museum Stone Museum Stone Museum Stone Museum Stone Museum Stone Museum
    about 5 years ago via OpenBuildings.com