SP Studio
The brief was to convert an existing 3 level, 6000 sq.ft. Warehouse in to an Architectural Studio. The volumetric spatial expanse created along the main circulation allows the spaces to be visually linked and flow in to each other thereby allowing the user to perceive a much larger space than what really exists. The section allows people to enter through a 24'-0" high volume and step up to the second level landing in another 24'0" high volume, thus creating a volumetric expanse along the main movement spine. By removing the steel trusses and replacing with steel beams, the loft became a usable second floor. The wood sections from the entrance facade interspersed with glass turn on to the ceiling and then form the conference room partition before turning up to form yet another ceiling and yet another partition before finally turning on the ceiling at the third level twisting down asymmetrically to form a window at the third level creating continuity throughout the three levels. Each floor serves a different function. The ground floor houses the reception area, pantry and a gallery showcasing the latest works and accomplishments. The first floor houses the conference rooms, discussion areas, and design studios. The top floor houses some design studios, an extensive library and the Principal Architects cabin. A central atrium connects all the three floors. The materials and colours used provide a visual continuity throughout the three floors, yet at the same time every floor has its own unique identity with respect to form and function.

Media

40 photos

Building Activity

  • OpenBuildings
    OpenBuildings added a digital reference
    about 5 years ago via OpenBuildings.com
  • added 2 digital references
    about 5 years ago via OpenBuildings.com