Shoffice

Shoffice (shed + office) is a garden pavilion containing a small office alongside garden storage space located to the rear of a 1950's terraced house in St John’s Wood with the brief requiring the shoffice to be conceived of as a sculptural object that flowed into the garden space.

The glazed office space nestles into an extruded timber elliptical shell, reminiscent of a wood shaving, and forms a small terrace in the lawn. The interior is oak lined and fitted out with a cantilevered desk and storage. Two rooflights - one glazed above the desk with another open to the sky outside the office bring light into the work space.

Description by architects

Media

6 photos

Building Activity

  • Nadezhda Nikolova
    Nadezhda Nikolova added 2 digital references, updated 6 media, uploaded 6 media and updated
    Shoffice Shoffice Shoffice Shoffice Shoffice Shoffice
    about 4 years ago via OpenBuildings.com