Sg
Sg?Secret Garden? Main concept The site is located in residential area in isezaki-city in Gunma prefecture in Japan. There are Mt,akagi, Mt,Myougi, Mt,Asama surrounding the site as a nice view from this site in area with many residential low houses. The project was designed for 4people’s family. Some boxes have each cooler and sizes were designed for some functions which owner rewired were place in the site. Residents can have their life in the circle by these boxes. A garden was generated by the configuration of some boxes, and then some gaps from joint of each building also generate a small garden border of the site. Most important thing of this project is the orchard on the roof. Almost of all roofs are planted with a function as insulation. The garden is not only for what families member can enjoy bring plant up, but also neighborhood can enjoy watching the view of green. Beside, bards and insect and all living are going to together, then their singing give people a peaceful fun ? We found out the truth of this project from not having individual garden but sharing present from this garden with neighborhood.? ? FUNCTION/SIZE/COLOR After the hearing to owner for their requirement, the project got 12areas by organizing functions which owners need. Each volume is decided by each user’s requirement and their wish and the color was choused for each function by Japanese traditional natural paint like red ocher. Then, each box was placed in circle form by considering distance and each relationships. When resident experience a continual space with different kind of floor level and ceiling height and color, they got different kinds of senses in each space. Entrance: receive/attractive attention/ decoration Living: best position/ wide, big, height/ big television/ peaceful / fire place / everybody gather Dining: hobby is cooking/many cabinets/ cooking with conversation with family’s member. Parent’s room: for rest / a sound sleep in day time /composure Daughter‘s room & son’s room: children leave this house / easy to enjoy with their friends in this house. Son: he likes blue daughter: she likes pink Water’s space: light and open bath / open a window / dry laundry Japanese space: smell of cedar/ like Japanese hotel Car’s room (inside for 2cars)/ necessary article/ special place for owner /hobby’s room Car’s room (outside for 3cars)/ functional Space for connection: light/ like sun GARDEN This is not exact garden but an orchard. Of coerce, the size of orchard is too small compare with fields around this house. But the small orchard has a meaning when it exists near fields. It is not only for garden for enjoying, but also product field to eat something through seasons.The act of generate fruit by compost of garbage from our life and plow field give residents a lot of fun. CHANGE This house is for the family which has small children. They are growing and also parents are getting older and older, it means that the situation of family is always changing. So, we fixed four boxes which dose not change for long time in a house (Car’s room inside/Car’s room outside/ water’s space/ parent’s space) as a concrete box on each corner in this site. Other functions (Entrance/ space for connection/ living/ dining / daughter’s room/ son’s room / Japanese room / working room) were placed between each concrete box. Thanks to each concrete box which receives force from horizontal level, wooden structure achieved more flexible structure. This structure is for changing wooden part which is weak point in terms of structure.

Media

20 photos

Building Activity

  • OpenBuildings
    OpenBuildings added a digital reference
    about 5 years ago via OpenBuildings.com
  • added a digital reference
    about 5 years ago via OpenBuildings.com