SEB Bank

SEB Headquarters is located near the harbour and Kalvebod Wharf. The building complex frames a sloping landscape that rises 7 meters from Bernstorffsgade to the sites southern border.

The buildings volumes are derived from the location and sight lines to the harbour and city, incorporating a flexible, open plan that allows spacious, well-lit work areas arranged around circular cores containing elevators, toilets, and service shafts.

The facades consist of storey-high glass partitions in a staggered rhythm with inset, copper-clad floor bands.

The sloping landscape covers the parking and technical areas while giving pedestrian and cycle access to a planned green park that will stretch to Dybbølsbro at the South Harbour.

Building Activity

  • gamdrup
    gamdrup updated and uploaded a media file
    b-120-am-large.jpg
    about 5 years ago via OpenBuildings.com