Scholl 2 Residence

The Scholl house takes its cues from the 1950’s ‘Case Study’ architectural house series and resists the prevailing mountain vernacular commonly represented by gables, logs and antler chandeliers. The steeply confined site possessed challenges with excavation, topography, drainage, restrictive easements and was required to address strict subdivision design covenants. Contours of the site defied the street grid and the house sits parallel to them and stands in contrast to its neighbors. The clients dwell between Miami and Aspen and are avid collectors of videography and photography. They requested a solution that could exhibit their expanding and revolving collection. The resulting architecture is calculated and sober in its detailing and resolution in plan, section and elevation is honest and simple.

The exterior material palate is composed of interlocking zinc panels, formed concrete, aluminum windows and doors with tempered glass railings that will age gracefully without maintenance. The lower level plan enjoys a high ceiling which houses a formal gallery, large wine cellar and provides two guest suites with an attached massage room. The entry level offers the client’s office, guest bedroom, laundry/mudroom, double-height entry and garage. The upper social level is filled with natural light, gallery space, art walls and opens to a viewing balcony and private garden with access to a roof terrace via a cantilevered steel stair. 



43 photos and 3 drawings

Building Activity

  • Nadezhda Nikolova
    Nadezhda Nikolova updated 34 media and updated
    about 3 years ago via
  • OpenBuildings
    OpenBuildings updated 64 media
    about 3 years ago via
  • OpenBuildings
    OpenBuildings added a digital reference
    about 5 years ago via