Samsung Hub
The Samsung Hub, formerly called 3 Church Street, is a high-rise skyscraper located in the central business district of Singapore. Located on 3 Church Street, it is situated just next to the Prudential Tower. It is a 30-storey office building development, which includes a 6-storey podium block. It currently sits on 35,000 m² of land. The development is currently a freehold Grade A office tower.

Samsung Hub was completed in 2005. Firms involved in the development included Chinese Chamber Realty Private Limited, Church Street Properties Private Limited, China Square Holdings Private Limited, CapitaLand Limited, and Samsung Corporation. It was formerly owned by CapitaLand, but the company soon sold the development to Ho Bee Group. The space in Samsung Hub is owned by the Singapore Chinese Chamber of Commerce, its subsidiary, the Chinese Chamber Realty, and OCBC Bank.

Selling of stake
In 2007, CapitaLand announced that it was selling its stake in Samsung Hub to the Ho Bee Group for over $140 million. This works out to almost $1,400 per square foot, based on the net lettable area of about 105,000 sq ft (9,800 m 2) involved in the transaction. The space owned by CapitaLand comprises the lowest stack of office floors in the building - from the eighth to 15th floors (the first to seventh floors are used for car parking).

Due to its recent completion in 2005, the building exhibits a post-modern style of architecture, and is built mainly of glass and steel. Usage of quality building materials, such as the heat-strengthened, double-glazed and turquoise-tinted glass was applied during its construction. The average size per floor plate of the building is about 12,500 sq ft (1,160 m 2) and it has a total lettable area of 290,000 sq ft (27,000 m 2).

Tilting incident
On August 2002, a tilt on the building was detected by Samsung Corporation. The building sank 3 mm to 39 mm to one side between August and November 2002. Although this 0.1 degree tilt, caused by soil settlement, was minimal compared to 4 degrees for the Leaning Tower of Pisa, it could have adversely affected the building's structural stability, resulting in cracks or severe damage had it not been corrected. After discovering the tilt, Samsung immediately initiated rectification efforts. Micropiles were injected to redistribute the weight of the building and to correct the tilt. Owners of neighbouring buildings reassured tenants that their buildings were structurally sound, free from such problems, having been certified by the authorities as fit for occupation. It took a total of 2 years for the rectification work to be completed. Losses due to the construction delay were ameliorated by an agreement between the companies involved, ceding Samsung a portion of the space in the 30-storey tower. Samsung also made "improvements" to the building's facade.


2 photos