Regent's Place Pavilion

This project proposes a new pavilion as a major intervention in the public realm of Regent's Place, a new commercial development to the north of Euston Road. It acts as a solitaire within the masterplan and clearly marks each end of Soane Street from both its approaches, intensifying the experience of movement through the new public space within the development.

The pavilion is created by a field of steel rods supporting a thin plate canopy eight metres above the streetscape. Pathways are defined within the pavilion by removing clusters of the rod structure, creating a generous seating area. These pathways reveal various densities of vertical rods that shimmer in sunlight by day and reflect intense projected light by night, generating a visual moiré effect for passers by. At night the visual transparency of the structure is reinforced by up-lighting the clusters of rods - the pavilion literally appears to "hold" light within its structure.

The project was won in two-stage competition run by The Architecture Foundation and the completed pavilion won a 2010 RIBA London Award.

dexcription from the architect

Media

8 photos and 2 drawings

Building Activity

  • Teodora Todorova
    Teodora Todorova updated 50 media, activity.buildings_person.update_many, updated and removed a media
    about 6 years ago via OpenBuildings.com
  • Katerina Vaseva
    Katerina Vaseva updated
    about 6 years ago via OpenBuildings.com