Quinta dos Alcoutins

The House is inserted on an estate situated at the northern limit of Lisbon, the lot is north-facing with an accentuated decline. A grey volume draws the exterior spaces of the house and rectifies the inclined nature of the terrain, allowing the social areas a better solar exposure, the slanting white volume floats over it, turned away from the exterior limits of the lot and opening over the garden and the swimming pool.

The distribution is pragmatic and very clear: The grey volume is filled with the complementary spaces of the house, illuminated by a patio carved in it (Shower room, Spa, Cinema room, Wine cellar and Garage) the white volume is occupied by the main spaces of the house (Lounge, Library, Kitchen and Bedrooms) privileged by the transparency towards the garden and swimming pool. The rooftop is torn by a white terrace overlooking the Golf-course and the city skyline.

Description by architects

Media

12 photos and 1 drawing

Building Activity

  • Nadezhda Nikolova
    Nadezhda Nikolova updated, added 2 digital references, updated 13 media, removed a media and uploaded 14 media
    Quinta dos Alcoutins Quinta dos Alcoutins Quinta dos Alcoutins Quinta dos Alcoutins Quinta dos Alcoutins Quinta dos Alcoutins Quinta dos Alcoutins Quinta dos Alcoutins Quinta dos Alcoutins Quinta dos Alcoutins Quinta dos Alcoutins Quinta dos Alcoutins Quinta dos Alcoutins
    about 5 years ago via OpenBuildings.com