Private Residence, Croton-on-Hudson

Edit profile
Private Residence, Croton-on-Hudson

Sited along the Hudson River adjacent to the Old Albany Post Road, this compact residence was designed for a couple with one married child. It consists of four distinct zones each of which can be operated independently. The main block consists of three levels while the triangular “pavilion”, with its   expansive Hudson River views, is a single story supported on a storage room volume. The main block and pavilion can function as a continuous space to accommodate larger gatherings. However, except when actually in use, the pavilion is unconditioned, working either as a buffer or a direct-gain solar collector. Sustainable features include high-efficiency zoned radiant heating coupled with direct solar gain and minimal construction waste.


6 photos and 3 drawings

Building Activity

  • Teodora Todorova
    Teodora Todorova updated, added 3 digital references and updated a digital reference
    about 5 years ago via
  • elementalnyc
    elementalnyc updated a print reference
    about 6 years ago via