Pixel House

We chose to break the row into fragments rather than just extending the “wall” of houses to the end of the site, by placing the main house at the western end of the site. This allows a bleeding between the front and back spaces and creates an outdoor space open to the street within the depth of the row house.

At a micro scale this tension between the contoured natural condition and the orthogonal master plan condition is further developed in the choice of materials. By using a simple orthogonal brick, in an orthogonal order and allowing the bricks to slide out of plane to create the curved wall, the tension between orthogonal and contoured form is revealed. This tectonic tension is parallel to the tension that exists between the building and the row of houses adjacent to it and between the master plan massing and the hilly landscape.

Description from architects.

Media

15 photos and 7 drawings

Building Activity

  • Kiril Pavlov
    Kiril Pavlov updated 96 media and updated
    about 3 years ago via OpenBuildings.com
  • Antonina Ilieva
    Antonina Ilieva removed a media and updated
    about 3 years ago via OpenBuildings.com