Paz y Comedias House
Huge contention walls, built from a local red stone, come along on the way up to the mountain. When you arrive to the house these walls turn into structural plans that define the whole house and generate every space and main rooms of the house. Willing to achieve a whole integration with the environment, the red stone is extracted directly from the mountain where the house will be placed and this stone is reused for the walls. Therefore the house deeply-rooted with the ground and the surroundings gets his tectonic character integrated with the landscape. The parallel walls layout perpendicular to the mountain forming all the spaces of the house, as said before these walls are completed with the windows built like glass walls from down to top limiting the space and allowing an ideal dialogue with the exterior. The view at the head of the house is the valley that lay to the sea. The main bedroom is completed with a huge balcony suspended to the open space giving a panoramic view of the surroundings and a breathtaking sensation of weightlessness. At the rear of the house we can access to an external quite place, a patio resulting of the separation of the house from the mountain. This patio links the house with the old house; we can consider the new hose as an extension of the original house and the link a hall to the art gallery situated at the gardens of the house. To this patio, limited between the house and the mountain, lays all the private rooms of the house as an opposite to the rest of the rooms laid to the open spaces of the valley. The impression of the lack of limits between the exterior and interior of the house is mainly due to the massive glass windows and the height of the ceilings. There is a smooth and fluent connection between the internal rooms encouraged by continuity of the materials between rooms, this communication is stressed by the reduction of these materials to the minimum. To carry on the language of the house it is very important the materials that have been used. The local natural floor stone is used through large sizes, the stone pavement is transformed in a stone bath or basin as long as it gets to every different room and is needed. A tropical timber for the external woodwork is perfectly integrated with the stone walls. The white colour used inside the house for walls, horizontal hinges doors and furniture gives unity and tranquillity to every room. The unification of materials, the harmony between colours and the emphatic geometry of the house combines to create a fantastic and privileged viewpoint to the skyline.

Media

39 photos

Building Activity

  • OpenBuildings
    OpenBuildings added a digital reference
    about 5 years ago via OpenBuildings.com
  • added 5 digital references and uploaded 38 media
    View from the road Frontal view Bedroom balcony View from the garden Stairs between walls Deeply-rooted with the ground Large glass windows a quiet place patio link to the old house comunications core The valley comes indoor Suspended steps Elevation Floor plans Cross sections View from the patio across the kitchen Natural and essential materials Smooth connexions Site plan View from the road Frontal view Bedroom balcony View from the garden Stairs between walls Deeply-rooted with the ground Large glass windows a quiet place patio link to the old house comunications core The valley comes indoor Suspended steps Elevation Floor plans Cross sections View from the patio across the kitchen Natural and essential materials Smooth connexions Site plan
    about 5 years ago via OpenBuildings.com