Panoramarestaurant Karren
This steel and glass restaurant extension by Austrian studio Architekten Rüf Stasi Partner juts out over the edge of Karren Mountain in the Austrian Alps. Local studio Architekten Rüf Stasi Partner added the new hollow structure to increase the size of the dining room at a timber-clad restaurant and cable-car facility.

Elevated above a paved terrace, the new restaurant is held in place by long steel columns rooted into the mountain and connected to the main building by a glass passageway.

It is located 956 metres above sea level, allowing panoramic views towards Switzerland, Germany, Lake Constance and the Rhine Valley.

"The aim of the design, in addition to functional requirements, was to bring a sense of calm to the ensemble and create a more holistic appearance for the Karren cable-car station," said the studio.

The architects also renovated the existing building. Parts of the timber structure were prefabricated before being flown to the site by helicopter, along with the pre-assembled steel parts for the restaurant, and both were erected on site.

Description by http://www.dezeen.com/

Media

14 photos

Building Activity

  • Iliana Ivanova
    Iliana Ivanova updated 42 media, updated, uploaded 14 media, updated a digital reference and added 2 digital references
    Panoramarestaurant Karren Panoramarestaurant Karren Panoramarestaurant Karren Panoramarestaurant Karren Panoramarestaurant Karren Panoramarestaurant Karren Panoramarestaurant Karren Panoramarestaurant Karren Panoramarestaurant Karren Panoramarestaurant Karren Panoramarestaurant Karren Panoramarestaurant Karren Panoramarestaurant Karren Panoramarestaurant Karren
    about 4 years ago via OpenBuildings.com