Pallotta TeamWorks Headquarters

Edit profile
Pallotta TeamWorks Headquarters

A growing US charity event company, Pallotta TeamWorks, approached the firm with a challenging proposition: to create an inspiring new headquarters for them in a raw warehouse with a shoestring budget. After a preliminary budget analysis, it emerged that they had insufficient funds to even air-condition the space.

This tight constraint led to a concept of locating the client's work areas in air-conditioned 'breathing islands' loosely enclosed in tents, within the unconditioned warehouse. All infrastructure was analyzed for optimum distribution paths, and minimal structural alteration. To further save money, shipping containers acted as both private offices and the corner anchors for the tent structures. The resulting project generated considerable savings in use over conventional office build-outs, and reinforced the client's message of promoting responsible, sustainable ways of living on this planet. The project won several design awards, including a national AIA Honor Award.

Description from the architects

Media

7 photos

Building Activity

  • Georgi Sokolov
    Georgi Sokolov updated 49 media, updated, added a digital reference, removed a media and uploaded 8 media
    Pallotta TeamWorks Headquarters Pallotta TeamWorks Headquarters Pallotta TeamWorks Headquarters Pallotta TeamWorks Headquarters Pallotta TeamWorks Headquarters Pallotta TeamWorks Headquarters Pallotta TeamWorks Headquarters
    about 2 years ago via OpenBuildings.com