The new house is on a plot of land near Stuttgart, on a hillside with a generous view of the valley. The owners wanted a new home that would bring this view to life even inside of the building. The house is in a residential area with conventional developments, most of which date from the 1960s.

The new, 4-person family home is divided into an elevated ground floor with entrance area, utility room and spa, and a second floor with an open, flowing floor plan containing the living, dining and kitchen areas. Full-height glazing provides a free view of the valley and terrace looking over the garden area. Upstairs are the sleeping areas, dressing rooms and bathrooms. The central design element is a sculptural staircase that connects all three levels.

Description by architects

Media

10 photos

Building Activity

  • Ali Topal
    Ali Topal updated
    about a year ago via OpenBuildings.com
  • Petya Sash
    Petya Sash removed 2 media
    about a year ago via OpenBuildings.com
  • Nadezhda Nikolova
    Nadezhda Nikolova updated 20 media, updated, added a digital reference and uploaded 10 media
    OLS House OLS House OLS House OLS House OLS House OLS House OLS House OLS House OLS House OLS House
    about a year ago via OpenBuildings.com
  • Khaled Almusa
    Khaled Almusa uploaded 2 media
    about 3 years ago via Mobile
  • Antonina Ilieva
    Antonina Ilieva updated
    about 4 years ago via OpenBuildings.com