Olive Morris House
A project was appointed by Lambeth Council in early 2006 to design a flagship Joint Service Centre to replace the outdated and undersized existing customer facility. The brief was to provide an open-plan flexible space organised in accordance with the Council’s specific customer centre model stipulating a variety of service desk types, waiting area, meeting rooms and staff accommodation. A bespoke furniture system has been designed for the varied service desks with materials and finishes selected from a modest palette reinforced with accent colour, controlled graphics and video walls. The result is a robust and contemporary designed Centre that is hoped will provide an environment to change public perception and attitude towards Council Services. The architects were responsible for developing the canopy for the scheme in close collaboration with the Client. The scope of work also extended to the production drawings phase. A key aspect of involvement was the proto-typing of the furniture system and the overall fit-out. Furniture designs are also being used throughout Lambeth at similar customer centres.

Media

5 photos