Newmarket Rail Station Redevelopment Auckland New Zealand

Edit profile
Newmarket Rail Station Redevelopment Auckland New Zealand

The Remuera Road Link Bridge connects the Remuera Road Entrance to the station concourse. Its dramatic steel portals frame the link bridge creating a sense of enclosure. Vertical glazed screens to both sides provide security/weather screening and full width solid roofing to provide additional shelter. 

The Concourse is an open light and airy environment that is the focal space of the station. It contains two sets of escalators, stairs and accessible lifts to serve each of the two platforms below. The concourse contains the ticketing booth, public toilets and a staff room.

The "floating roof canopy" with its central skylight is supported by elegant tree like columns. It encloses the concourse area and parts of the platform level with high level louvres and glazed walls to provide protection from sun, rain and wind. The perforated ceiling panels help to absorb noise and improve the overall acoustic environment.

Building Activity

  • Iva Stanisheva
    Iva Stanisheva added 3 digital references and updated
    about 4 years ago via OpenBuildings.com
  • opus_architecture
    opus_architecture updated 5 media, updated and uploaded a media file
    dudy newmarket station 2
    about 5 years ago via OpenBuildings.com