Maggie's Cancer Caring Center in Aberdeen

Edit profile
Maggie's Cancer Caring Center in Aberdeen

The design of the new Maggie's Cancer Caring Center in Aberdeen was revealed.
The building is conceived as a pavilion in its parkland setting. The soft exterior form envelops the whole of the centre and defines the courtyard garden.The center is primarily on one ground floor level with a smaller mezzanine area devoted to the office functions.
The centre will sit within a grass field, with the existing tree line along the Westburn is to be retained and strengthened by new planting of Maple trees to the western end. To mark the entrance, a group of Beech trees will be planted, contrasting in colour and texture to the existing trees. A courtyard garden will be at the heart of the Centre and will form a secluded outdoor space. The courtyard will be covered with a mix of hard and soft surfaces with a centrally planted Flowering Cherry Tree.

Description by architects

Media

1 photo and 6 drawings

Building Activity

  • Nikolay Marinov
    Nikolay Marinov updated 50 media, updated and uploaded 7 media
    Maggie's Centre by Snohetta Maggie's Centre by Snohetta - Section Maggie's Centre by Snohetta Section Maggie's Centre by Snohetta - View 1 Maggie's Centre by Snohetta Maggie's Centre by Snohetta - Ground Floor Maggie's Centre by Snohetta - Sections
    about 5 years ago via OpenBuildings.com
  • Antonina Ilieva
    Antonina Ilieva added a digital reference and updated
    about 5 years ago via OpenBuildings.com
  • Kiril Pavlov
    Kiril Pavlov removed a media, updated 2 media and uploaded a media file
    about 5 years ago via OpenBuildings.com