Lycee E. Ionesco
Our proposal of high school falls under a logic of integration and architectural continuity compared to the project of the 1st section, already carried out. We integrated in our study a whole of elements taking account of the objectives as regards Environmental High-quality. The conditions of realization of this section in occupied site, led us to choose a construction with metal structure, implying the prefabrication of all the elements carrying in factory and limiting the intervention on site to the assembly the structural elements, the elements of frontage and the casting of the collaborating floors. This technique goes in the direction of a clean building site while approaching the targets of environmental high-quality, in particular those concerning the éco-construction family, privileging the targets harmonious relation (less trucks of concrete delivery) respect of the environment during the building site in term of noise, dust, water of rejection; and processes and produced (saving in material, management of waste of building site). The project is registered simply in length and creates a horizontal plane in front of the high close pinion. The rooms of teaching are established in frontage, on the playground, and are largely glazed with a golden solar protection ensured by a double skin metal gangway. Principal circulation is on the opposed frontage, composed of prefabricated glazed elements, giving on a broad vegetable patio. The project benefits from the large almost blind joint pinion by transforming it into conducting element of light towards a patio where the plant opens out. This freshness controlled in summer feeds in air circulations and plays with the reflections and the shades of a forest of bamboos. Their great verticality animates this heart protected where emergent two suspended “boxes

Media

31 photos

Building Activity

  • Antonina Ilieva
    Antonina Ilieva updated
    about 5 years ago via OpenBuildings.com
  • OpenBuildings
    OpenBuildings added a digital reference
    about 5 years ago via OpenBuildings.com
  • added 5 digital references and uploaded 28 media
    key section main frontage on playground IONESCO photo 05 detail of the solar protection double skin main circulation on the ground floor level gallery and main entrance current level circulation IONESCO photo 13 IONESCO photo 12 a current classrooms scientific classrooms opposed frontage on planted patio floor plan site plan key section main frontage on playground IONESCO photo 05 detail of the solar protection double skin main circulation on the ground floor level gallery and main entrance current level circulation IONESCO photo 13 IONESCO photo 12 a current classrooms scientific classrooms opposed frontage on planted patio floor plan site plan
    about 5 years ago via OpenBuildings.com