Louis Vuitton Ginza Namiki

Louis Vuitton Ginza Namiki is the design of the exterior wall of a store. White, translucent alabaster from India is cast in beige glassfiber-reinforced concrete (GRC) and polished so that square shapes, large and small, appear to be scattered randomly in the wall, somewhat like terrazzo. Square areas, large and small, are also randomly arranged over the exterior wall as a whole. In those areas, the back of the panel is polished to a thickness of 15 millimeters and reinforced with a glass panel. These square areas alternately light up and vanish. The display windows too seem like fragments in terrazzo; three layers of highly-transparent glass are combined and made flush with the exterior wall. The opaque wall panels are connected to the structure by GRC rib-bolts; the transparent panels are supported by glass DPS.

Description by architect

Media

14 photos

Building Activity

  • allan ting
    allan ting updated
    about 9 months ago via OpenBuildings.com
  • Antonina Ilieva
    Antonina Ilieva updated 71 media, updated, updated a digital reference, added a digital reference and uploaded 14 media
    zlcw p1120388 dxtk 01 fete 02 itjt 03 spfe 04 znyg 05 saxe 06 qijj 07 tpxm 08 avnj 09 ibeo 10 yrlk p1120395 csib p1120400 wqbi louis vuitton ginza namiki st
    about 2 years ago via OpenBuildings.com
  • Teodora Todorova
    Teodora Todorova updated and updated a digital reference
    about 3 years ago via OpenBuildings.com