Los Almendros Social Centre

A covered public square: this was the initial idea behind the design that has been seen through to the end. Its elevated and privileged location in one of the routes into Almería, ensure that this design places a strong emphasis on the view. The terrace in the café hangs over the site, providing a sensation of weightlessness set against the round presence of the roof that emerges from the ground. Several different and complementary uses are grouped together under the title of "integration centre", which is reflected on the exterior by different forms. Each use is translated into various separate blocks that interact with each other, underneath the imposing presence of the huge roof that provides the whole centre with the necessary unity.

Description by architect

Media

6 photos and 2 drawings

Building Activity

  • Nadezhda Nikolova
    Nadezhda Nikolova updated a digital reference, added a digital reference, updated 9 media, uploaded 8 media and updated
    Los Almendros Social Centre Los Almendros Social Centre Los Almendros Social Centre Los Almendros Social Centre Los Almendros Social Centre Los Almendros Social Centre Los Almendros Social Centre Los Almendros Social Centre
    about 5 years ago via OpenBuildings.com