LENOVO
Offices Lenovo Mexico Project Juan Carlos Baumgartner Jimena Fernández Navarra Collaborators Marcos Aguilar Carlos Juárez Lighting Design LUA Photos Santiago Barreiro Year 2006 Location Corporativo Santa Fe 505 Santa Fe Mexico D. F. Lenovo: "Design for Lenovo is based on an organized chaos. Being a design for people who work here, who are young, and for the company, which is urban, trendy and fun. All the concept is based on a straight path that leads us through an area of chaos, where the drywalls and carpets swivel away from the workstations, and where the end of the path is the lab room, a place where the customers will be shown to while getting acquainted with the rest of the offices, so that they get a general understanding of the brand’s concept. A maximization of natural light and the views of the place was sought by placing the built spaces on the short sides, leaving translucent façades that allow the passage of light to the space left, and liberating the longer façade to maximize natural light. To get the best out of the scheme all services were sent to the rear and blind area of the building. In order to illuminate this space, a special illumination was designed for the project, creating continuous lines of lights of minimum size with 100% industry look. At places where lines are suspended at 2.60, intercepting the drywall where the line of lights is embedded. Levels of lighting were separated in different areas depending on to their uses, according to European standards and the perception of the human being. In areas such as traffic area, cafeteria, and access, accents were used as a way of saving in equipment. In this chaos there are no straight lines, all station trains swivel in different angles, without paying attention to the drywall areas displaying designs at different heights in combination with the exposed installations suspended from drywall in the bare slab, and to the accents of color in the carpets. All the color of this space meets the theory of color, where we combine blue and green to bring about focus and productivity, with details in red to reflect dynamism into people and with purple chairs to bring about a bit of meditation and a better self-esteem to the people working there. Having a very generous height, we tried to give it a more human scale in the fronts of the built spaces, placing doors and windows at 2.60, and making a light box with metallic grid from there upward, which is thought to emphasize the façades, and in turn provide the space with an industrial atmosphere. The reception is a long space, asymmetrical, as a prelude of what is happening in the inside. With a piece of furniture in corian red and walls supplied with blue light, with glasses showing translucent graphics, or with its shocking wall of timber and red, the reception seeks get the visitor somewhat acquainted with the vision of what is happening in the offices, of the design concept, of Lenovo’s vision. A horizontal atmosphere is created in this space, with intangible hierarchies of an innovative and young space image ".

Media

30 photos and 9 drawings

Building Activity

  • Nadezhda Nikolova
    Nadezhda Nikolova updated 24 media and updated
    about 4 years ago via OpenBuildings.com
  • OpenBuildings
    OpenBuildings added a digital reference
    about 5 years ago via OpenBuildings.com
  • added 5 digital references and uploaded 26 media
    LENOVO A5 01 mobiliario LENOVO A7 01 sala de juntas y direccion LENOVO A7 02 alzado exterior recepcion  DSC0008  DSC0013  DSC0029  DSC00081  DSC0019  DSC0035  DSC00471  DSC0051  DSC0056.1  DSC0067 LENOVO A5 01 mobiliario LENOVO A7 01 sala de juntas y direccion LENOVO A7 02 alzado exterior recepcion  DSC0008  DSC0013  DSC0029  DSC00081  DSC0019  DSC0035  DSC00471  DSC0051  DSC0056.1  DSC0067
    about 5 years ago via OpenBuildings.com