Leeum, Samsung Museum of Art

      The museum occupies a marginal position and is set higher up than the other buildings in the new development. At the highest point of this particular relief condition, the design becomes a landmark and is representative for the new urbanization proposed by the Samsung Foundation. The trees on the top of the building are reminiscent of the fluttering flags on medieval towers or frontier posts.

 

      The presence of this building, rich in symbolic connotations, completes the top end of the urbanization proposed for the hill. The museum volume stands as an isolated object rising up from the sloping green plane joining a high and low road. The building emerges from the ground as a set of two simple linked volumes: a parallelepiped linear building in the upper part and an inverted cone volume (wider on the top) in the lower part, which enters the ground near the low road.

Media

8 photos and 5 drawings

Building Activity

  • Denis Drachev
    Denis Drachev updated 15 media and updated
    about 5 years ago via OpenBuildings.com
  • ayabrownie
    ayabrownie commented
    Simple!
    about 5 years ago via iPhone
  • purplejames
    purplejames commented
    Best museum in Korea
    about 6 years ago via iPhone
  • purplejames
    purplejames commented
    Leeum was designed by 3 architects
    about 6 years ago via iPhone
  • RyanChoi
    RyanChoi updated 2 media
    about 6 years ago via iPhone
  • Mark Simpson
    Mark Simpson updated the description
    about 6 years ago via OpenBuildings.com