La Fosca Beach Hotel

La Fosca Beach Hotel, Palamos, Spain La Fosca Poem A few days to repair, 5 breakfasts & 4 dinners, Prepared picnics of pleasure, Every escape carries the chance of love, A reaffirment or New. Lost in a lust, A lust of layers, A passion of place. Life in limbo doing nothing. A perspective of possibility of new resolutions, A better life, or better person, A glass of wine, a Balvenie 18 year old, Time to enjoy thoughts that home hides. This place grows the imagination, Here there is no assumption of what you are, No place you have been before. Why leave? Banality always wins. STAY – A LITTLE LONGER – STAY. Description Our concept for a new hotel in Palamos, Spain provides a series of spaces to eat, drink and relax offering hotel guests and locals a choice of where to go depending on weather, mood and occasion: • A lower ground floor lobby bar in a dense forest of columns where guests and the locals can have a drink, something to eat, swim in the lap pool and read in the library, the space is enclosed by the underbelly of the timber bedroom pods above with an open aspect along the elevations • A public beach café opens out of the lower ground floor lobby onto the seafront • A roof top terrace in the treetops where hotel guests and the locals can spend an evening under the stars • Individual private terraces for each hotel bedroom pod where guests can have a lazy breakfast or catch the sunset with a drink before dinner • A second floor private terrace for one with the ultimate sea view cocooned within a wrapped metal surface. The ground floor is split level with the reception and office at the upper ground floor level. The space has lift access to the bedrooms above and lift/ stair access to the lower ground floor lobby with bar, lap pool, library and beach café at the same level as the seafront promenade. A bar and servery within the lobby is connected by hoist to basement kitchens servicing the lobby bar and beach café. Back of house areas including plant, laundry and kitchens are located in the basement. Each bedroom is an individual ‘tree house’ pod, the form of which is derived from the umbrella pine canopy which is typical of this region. The pods would be constructed offsite with cross laminated timber panels providing the structure and finish to the bedroom walls giving a rich and cosy feel inside. A driftwood screen along the long elevation gives shading and privacy to the bedrooms and the adjacent property despite their full height glazing to the sea. All bedrooms have full height, south facing glazing opening onto private terraces which enjoy magnificent views to the sea.

Media

19 photos

Building Activity

  • OpenBuildings
    OpenBuildings added a digital reference
    about 5 years ago via OpenBuildings.com
  • Georgi Sokolov
    Georgi Sokolov updated
    about 5 years ago via OpenBuildings.com