Kindergarten Sighartstein

The concept of the “kindergarten-in-motion” includes the surrounding area of unspoilt nature. The building can be explored in different ways by a vertical and horizontal three-dimensional network. The design of the building is developed from two horizontal layers that surround a central hall and courtyard. The two L- and U-shaped levels result in an open, multilayer structure. They become the floor, ceiling, roof and gallery for the rooms of the kindergarten, and outside they form a terrace and playground “ramp.” The spatial structure creates new views and invites the children to move within indoor and outdoor areas. The central hall is multifunctional, and the patio and the dining hall can be opened so the outdoor area can “flow” deep into the building.

Description from architects.

Media

8 photos and 3 drawings

Building Activity

  • mohamed amine
    mohamed amine updated
    about 5 years ago via OpenBuildings.com
  • Nadezhda Nikolova
    Nadezhda Nikolova updated
    about 5 years ago via OpenBuildings.com
  • Kiril Pavlov
    Kiril Pavlov updated 66 media, added a digital reference, uploaded 11 media and updated
    38308-ka-090401-13-1-r.jpg 38350-ka-090401-20-1-r.jpg 38316-ka-090401-14-1-r.jpg 38326-ka-090401-15-1-r.jpg 38334-ka-090401-18-1.jpg 38342-ka-090401-19-1-r.jpg 38360-ka-090401-29-1.jpg 38370-ground-floor-plan.jpg 38375-second-floor-plan.jpg 38379-section-01.jpg 38382-section-02.jpg
    about 5 years ago via OpenBuildings.com
  • Antonina Ilieva
    Antonina Ilieva updated
    about 5 years ago via OpenBuildings.com