Käännös

Käännös' grows from the dynamic between the site and the goals of the library program. The interplay between the building’s three individual floors is the key concept of the entry.

The public plaza in front of the building will continue inside, merging with a catalogue of meeting and experience features. The ground floor will be a robust, busy and frequently updated space suitable for quick visits and walkthroughs. The active, zero-threshold public spaces will be visible, attractive, understandable and welcoming to all visitors.

The traditional, serene library atmosphere can be found on the top floor. This will be a calm and contemplative area floating above the busy central Helsinki. It will offer unobstructed, majestic views to the surrounding park and cityscape.

These two contrasting spaces that perfectly complement each other are created by an arching wooden volume. The spaces inside the volume will be enclosed and more intimate. The wooden volume is stretched vertically to create connections to the open main floors below and above.

Description by architects

Media

12 photos and 6 drawings

Building Activity

  • Nadezhda Nikolova
    Nadezhda Nikolova updated, updated 36 media, added a digital reference and uploaded 18 media
    Käännös Käännös Käännös Käännös Käännös Käännös Käännös Käännös Käännös Käännös Käännös Käännös Käännös Käännös Käännös Käännös Käännös Käännös
    about 4 years ago via OpenBuildings.com