Italian Restaurant Trattoria Primo

Edit profile
Italian Restaurant Trattoria Primo
Location Blessed with nature and its highland vistas, Karuizawa has developed its unique history of becoming a major summer resort for many intellectuals and celebrities. Nurtured by such intellectual and cultural backgrounds, unsecular spirits of the residents helped the conservation of forests. Restaurant and Site Renewal proposal of an Italian restaurant which has been in business successfully on site for over 10 years. The restaurant has well established reputation and is always crowded with customers in a waiting line especially for its lunch time service regardless of seasons. Large tree trunks stand randomly within the site, constituting distinctive views of Karuizawa, through its luxuriantly-wooded, greens, casting shadows upon the site. The existing trees are to remain untouched in order to preserve the impressive scenery that lies precious within the owner’s and the customers’ memories as well as to sustain the landscape of the area. Composition Site planning was carefully considered through inserting volumes in between existing trees focusing not only on the volumes’ functions but also on placement that realize active relationships amongst them. Entrance, WC, kitchen, private dining, and locker room are scattered as different mass within the cluster of trees, sometimes bypassing the trees, other times, nestling close to trees to capture the outside through windows. The masses, the objects, connected as spacious circulation plus the dining hall that extends into are covered by one roof formed through series of joist beams, surrounding the deck as they revolves around the deck. The relationship between the objects and the trees create dynamism as if they are dancing. The joist beams that change according to the context create a unique sense of beat that allures people into a music-like spatial world. The deck acts as a waiting space and as a bridge that connects the approach and the building itself. Through making the deck as a buffering area that unites each room, it provokes different activities to be held within. Some of the ideas for such activities have already been suggested, such as holding a market for locally grown vegetables and mini concerts for customers who are musicians. The parking spaces are scattered along one-way street that is running on the outside of the building group, weaving between the trees, in order to avoid intimidating feelings. However, circulation onto the deck is established from each parking space to allow multiway access. A skillion roof of the spacious dining hall that is open toward the street and a façade that allows sight through the restaurant onto the deck frame the views of crowd on the deck as well as inside the restaurant, forming the overlap of lively views to flow out onto the outside with the spicy savor of garlic. Object The lofty room is a private dining room for VIP customers who had been the restaurant’s loyal customers since its establishment. The tip of the pointy roof is a top light and the out of the ordinary height of the ceiling and its form is determined by the height and the shape of a huge and most highly rated maple tree on site to be placed inside. The form of this room also symbolizes the nature of this room. Windows on arrises set nearly leveled with the floor, frame the horizontal plane that continues onto the ground and the foot of the maple tree as picturesque scenery. The form of barnacle-like WC wing (WC1?2) is another feature to bring the view of foliage from the top light. It introduces spring flowers and fresh greenery, blazing sun and dark green that cast shadows, vibrant colors of autumn leaves, and branches lightly dusted with snow, projecting the change of seasons into the space itself. Japanese lacquer is used at the entrance through collaboration with artists. Sensual curvilinear walls and low ceiling colored in red with burnish distinct to Japanese lacquer are designed to allow greens of foliage to provide for sensuous spatial experiences. Also, it is best suited for the characteristic of this restaurant to express its Italian identity, the color red, through the use of the traditional technique, Japanese lacquer. Open structure The spacious area (circulation plus the dining hall), contrasting with the objects, is designed to have the least amount of structural members in order to make use of an irregular positioning of the trees for free placement. It is a structure without hierarchy which can be formed simply through joist beams placed on two parallel beams like railway tracks. Spacing between the parallel beams change depending on its place, but by formulating the pitch of the joist beams and the height of the beams in relationship to the change in the spacing, an inevitable alteration of space becomes apparent through consistent rule. Such spaciousness is realized by making the objects bare the horizontal load of the structure, as well as using the gable wall of the dining hall as a vertical cantilever of the I-beam embedded in the foundation. The size of the columns, 60?, which is very minimal, visualizes the fact that the columns are only carrying the vertical load.


15 photos and 5 drawings

Building Activity

    ROBERTO HOYOS updated
    about 3 years ago via
  • Nadezhda Nikolova
    Nadezhda Nikolova updated 20 media and updated
    about 4 years ago via
  • OpenBuildings
    OpenBuildings added a digital reference
    about 5 years ago via
  • added 2 digital references
    about 5 years ago via