House of Inclusion

FORM/Kouichi Kimura Architects have designed this introverted private residence in a new development in Shiga, Japan. A high wall shields the delicate interiors and intimate courtyard space from the street outside.The design of the house centres on creating a ‘rich and sensuous’ inner world which turns its back on the neighbouring houses.The use of indirect natural light and a sensitive palette of materials were used by the architects to provide ’sentimental scenes’ and enhance the simple beauty of the interiors.The design intends to relieve the feeling of complete enclosure by providing glimpses between inside and outside.Architects: FORM/Kouichi Kimura Architects Location: Shiga, Japan Client: Private Construction Year: 2009 Site Area: 215, 35 m2 Constructed Area: 151, 71 m2Subscribe to the Architectural Review

Media

7 photos

Building Activity

  • tdog2080
    tdog2080 updated a digital reference
    about 5 years ago via OpenBuildings.com
  • Georgi Sokolov
    Georgi Sokolov updated
    about 5 years ago via OpenBuildings.com