House in Tavira, Portugal

The proposed solution consists essentially in the remodeling and reconstruction of the existing house and its annexes. Following this guideline was created a seating area outside that relates to the land and the landscape. This space is covered in order to protect and control the orientation of the solar glass façade.
The architectural language adopted seeks to create volumes with distinct identities, with features including a volume of building industrial / commercial space and another volume with a contemporary language with references vernacular algarve architecture, with the creation of a volume of simple geometry of flat roof white in color.

Description by architects

Media

12 photos

Building Activity

  • Romina Izak
    Romina Izak commented
    I love this home
    about 4 years ago via Mobile
  • Nadezhda Nikolova
    Nadezhda Nikolova added a digital reference, updated 12 media, uploaded 12 media and updated
    House in Tavira, Portugal House in Tavira, Portugal House in Tavira, Portugal House in Tavira, Portugal House in Tavira, Portugal House in Tavira, Portugal House in Tavira, Portugal House in Tavira, Portugal House in Tavira, Portugal House in Tavira, Portugal House in Tavira, Portugal House in Tavira, Portugal
    about 5 years ago via OpenBuildings.com