House in Fujizakura
This small house in rural Japan by Tokyo firm Case Design Studio is lifted off the ground on a single central pillar. Case Design Studio designed the single-storey home for a couple and located it on a sloping site in Yamanashi Prefecture, close to Mount Fuji. A winding pathway leads from the road towards an elevated entrance, which comprises an external staircase that ascends to a balcony. The house centres around a double-height dining room, which is lit from above by a series of clerestory windows. Other rooms are arranged around the outside of the dining room and include a bedroom, kitchen, bathrooms and a traditional Japanese room filled with tatami mats. According to the studio, the rooms were designed to lead into one another in a "migratory flow pattern", meaning there are "no dead ends". The Japanese room is raised on a wooden platform and features a large window, offering a view out towards the trees.

Description by http://www.dezeen.com/

Media

13 photos

Building Activity

  • Iliana Ivanova
    Iliana Ivanova updated 41 media, updated, removed 7 media, uploaded 20 media, updated a digital reference and added 2 digital references
    House in Fujizakura House in Fujizakura House in Fujizakura House in Fujizakura House in Fujizakura House in Fujizakura House in Fujizakura House in Fujizakura House in Fujizakura House in Fujizakura House in Fujizakura House in Fujizakura House in Fujizakura
    about 4 years ago via OpenBuildings.com