House in Ayukawa
The two-storey courtyard typology multifamily residence by Japanese firm Mega is designed for two families although it can be easily adapted to a single-family use. The wood-frame construction is composed of a winding linear space creating a square footprint whereby all the spaces have a continuous window that allows views to a private exterior and brings natural light inside. The lower floor is designated to one family, with the top storey containing enough room for a couple and children. Stairs integrated into the periphery of the structure create half floors that communicate with each other. The exterior by contrast is clad in plain metal sheets with a concrete base, giving the appearance of a simple closed-off cube that in a sense conceals itself from its neighbors while providing an open interior for its inhabitants.

Description by Designboom

Media

10 photos and 3 drawings

Building Activity

  • Nadezhda Nikolova
    Nadezhda Nikolova updated 3 digital references, updated, added 2 digital references, updated 13 media and uploaded 13 media
    House in Ayukawa House in Ayukawa House in Ayukawa House in Ayukawa House in Ayukawa House in Ayukawa House in Ayukawa House in Ayukawa House in Ayukawa House in Ayukawa House in Ayukawa House in Ayukawa House in Ayukawa
    about 5 years ago via OpenBuildings.com