House Holman

Sited on the edge of a 70-metre high cliff, the plan of House Holman refers to Picasso’s painting The Bather. It contains a complex series of fluid living spaces set within a meandering perimeter that arcs, folds and stretches in response to sun, landscape and views. Living and dining areas cantilever out over the ocean, allowing dramatic views up and down the coast. The lower floor forms a base that is built from rough stone walls like an extension of the cliff below. These walls continue along the cliff edge to form a series of eccentric terraced gardens and a vase-shaped rock pool.

Description from the architects


43 photos and 2 drawings

Building Activity

  • Teodora Todorova
    Teodora Todorova updated 92 media
    about 4 years ago via
  • Ontotext
    Ontotext updated
    about 5 years ago via Annotator
  • yara murillo
    yara murillo commented
    amazing i whish i have this house :) ^_^
    about 5 years ago via Mobile
  • Joana Lazarova
    Joana Lazarova updated and updated 4 media
    about 5 years ago via