House A+B

The scheme aims at accommodating the different needs of two families on vacation. The single volume of a house is broken into many small cubic volumes, different in height and size, placed freely in relation to each other. Their shifts create a variety of niches, extrusions and spaces achieving a plasticity of form, yet an architectural cohesion, that respects and responds to the Cycladic architecture. The cubic volumes accommodate the private spaces such as wet units and sleeping areas, while the two public living areas are accommodated in their in-between zones, as extensions of the outdoors. The ensemble ‘sits’ on a concrete base at 80cm above an agricultural field in immediate adjacency to the sea. Offset to the base, a translucent canopy (16 x 52m) extends from the building’s volume at first level, delineating a 500m² shaded space below and offering endless possibilities for outdoor appropriation.

Description by architects

Media

15 photos

Building Activity

  • Nadezhda Nikolova
    Nadezhda Nikolova updated 60 media and updated
    about 4 years ago via OpenBuildings.com