House 60
gh3 architects have renovated and extended this 50’s suburban house in Toronto. Consistent with their sustainable approach, gh3 architects have reused the existing shell of a suburban house in Toronto to create this family home. The existing building was undistinguished from the exterior — brick with a shallow sloping roof. New facades have been added to the house, including a two-storey glass wall to the rear, totally changing its appearance. The ground floor of the house is organised as a continuous open space to allow for the ‘changing patterns of a growing family’. The principle living space is flanked longitudinally on both sides with service zones containing storage, media units, a pantry, stairs and mechanical spaces, set behind full–height pivoting wall panels. Floor-to-ceiling glass panels are strategically positioned on the ground and second floors to provide safety for young children while allowing views through all of the principle living spaces. Glass panels and walls are selectively fritted with a super–scaled flock pattern, which amplifies the whiteness of the interior.

Media

13 photos and 2 drawings

Building Activity

  • Michael Holub
    Michael Holub commented
    all of the principle living spaces. Glass panels and walls are selectively fritted with a super–scaled flock pattern, which amplifies the whiteness of the interior. Full Description all of the principle living spaces. Glass panels and walls are selectively fritted with a super–scaled flock pattern, which amplifies the whiteness of the interior. Full Description all of the principle living spaces. Glass panels and walls are selectively fritted with a super–scaled flock pattern, which amplifies the whiteness of the interior. Full Description all of the principle living spaces. Glass panels and walls are selectively fritted with a super–scaled flock pattern, which amplifies the whiteness of the interior. Full Description
    about 6 years ago via OpenBuildings.com
  • Michael Holub
    Michael Holub commented
    House 60, Toronto, Canada by gh3 architects gh3 architects have renovated and extended this 50’s suburban house in Toronto. Consistent with their sustainable approach, gh3 architects have reused the existing shell of a suburban house in Toronto to create this family home. The existing building was undistinguished from the exterior — brick with a shallow sloping roof. New facades have been added to the house, including a two-storey glass wall to the rear, totally changing its appearance. The ground floor of the house is organised as a continuous open space to allow for the ‘changing patterns of a growing family’. The principle living space is flanked longitudinally on both sides with service zones containing storage, media units, a pantry, stairs and mechanical spaces, set behind full–height pivoting wall panels. Floor-to-ceiling glass panels are strategically positioned on the ground and second floors to provide safety for young children while allowing views through
    about 6 years ago via OpenBuildings.com