Hotel Ghent
Tazu Rous, also known as Tatzu Nishi, has developed 'Hotel Ghent', a temporary structure surrounding the clock face of the belltower belonging to Ghent, Belgium's Sint-Pieters train station. In this spatial encounter, the circa 1912 clock belonging to the bustling transit stop has been built into the center of a small rectangular room by the Japanese-born and Berlin-based artist as a relaxed setting for an up-close interaction with the previously inaccessible structure. For 'Hotel Ghent', Rous created the room to function as both a private hotel suite in the evenings and stopping point for visitors of TRACK: a contemporary city conversation between the hours of 12:00 (noon) and 18:00 (6pm).

Description by Designboom

Media

8 photos and 3 drawings

Building Activity

  • Nadezhda Nikolova
    Nadezhda Nikolova updated 2 digital references, updated, added a digital reference, updated 11 media and uploaded 11 media
    Hotel Ghent Hotel Ghent Hotel Ghent Hotel Ghent Hotel Ghent Traditional landscape Hotel Ghent Hotel Ghent Hotel Ghent Hotel Ghent Hotel Ghent
    about 5 years ago via OpenBuildings.com